en mystisk vatten flaska

nu är det lördag igen, och jag gör inget speciellt, jag chillar kan vi säga. så jag tänkte jag kunde bjuda på lite sköna bilder för er trogna läsare som jag, tesso och millan tog i går när vi var på friskis...









söta bilder ha?

igår då, ungefär 20 minuter efter vi tjejer hade gett gärnet på friskis så ringer sanne och frågar om vi ska dra till klaras, och hon e rikigt taggad, så självklart att vi hänger på, dock inte tesso som ville vara hemma och tråka men vi andra drog ut och hade en riktigt riktigt bra kväll!! jag är grymt nöjd att jag valde att dra ut.
så de va de jag ville säga  hej då <3


mina choklad muffins i ugnen

klaras igår




choklad muffins

idag har varit en låång dag. Den började med att jag och klockan hade jumpa lektion som gick ganska bra tycker jag, sen vart det hem och sova lite, vart mer ligga i sängen och frysa, hade antagligen lite feber men men, sen vart det laga mat och jobba PA.
sen klockan 6 vart det föreläsning på brolyckan om parkinson, det var en bra föreläsning, lite annorlunda men annorlunda är bra!

sen åkte jag och handla med mamma, och när jag kom hem stallde jag mig och bakade choklad muffins, så jag hoppas dem blir riktigt goda. viktväktar muffins är det så klart, kanske dyker upp en bild sennare.

nu sitter jag här och kollar på tv och drygar, sen blir det sängen, förhoppningsviss kan jag sova inatt, hoppas hoppas!!

a Friend like you

pust, nu har jag precis gjort klart mitt jumpapass som jag ska hålla för klassen i morgon, eller en del av passet. Det är nämligen så att jag och Emma E aka klockan ska ha en idrottslektion med klassen i morgon, och vi valde att ha ett såkallat jumpa pass alla friskis och svettis typ. Så jag ska ha första delen som består av 4 låtar och sedan är det ca 9 minuters styrka, dvs man arbetar muskler typ. sedan har emma 3 låtar och sedan är det vila och stretching. vi ska planera styrkegrejen och stretchingen lite mer i morgon biti.

imorgon förövrigt slutar jag 09.55, sköönt så det blir hem och jobba PA för min del och sen vid klockan 6 så är det studiebesök med MIBS på nån parkinson förbunds grej, som förhoppningsvis inte håller på hela kvällen.

Kollade på "made in Sweden" idag, de e ganska roligt att följa men för varje avsnitt som går blir jag mer och mer irreterad på Kim, antingen är han helt totalt korkad eller en egocentrisk diva eller nått, han förtjänar inte längre att få hjälp av A.L.A (andreas, Laila och anders). punkt slut!

Nu ropar min säng mitt namn väldigt högt så är väl bäst att göra den sällskap eftersom att jag ska gå upp tidigt i morgon. Det ända problemet är att jag är väldigt pigg, inte ett dugg trött med andra ord men nightinighti.




When I had no one to call
All the world had shut me down
I showed up at your door so blue
Thank God
I had a friend like you

Any times I've gone without a home
A meal
A pair of shoes
If you had three you'd give me two
There ain't no other friend like you



skolliiss

nu sitter man i skolan och har kul,, snart blir det röra på fettet på jumpan :D... ikväll blir de brownies hihih

brownies

idag har jag varit sjuk, eller sjuk och sjuk, jag hade grymt ont i magen när jg vakna och huvudvärk så jag stannade hemma, värken gick över vid typ klockan 3 sen. sen åkte jag och jobba på viktväktarna, och där vägde jag mig med. jag hade gått ner 1,1 kg denna vecka vilket gjorde mig jätte glad. men tyvärr så upptäckte jag att mint barerna var slut och jag inte kunde köpa några, snyft.

men när jag kom hem så bakade jag istället. det fick bli lite brownies jag har inte smackat dem än för de kom precis ur ungnen, men det är viktväktar brownies så ni vet :P

så jag kan ju dela med mig av receptet till er :D

brownies
60 st

ingredienser
225 g margarin
200g mörk eller ljus blockchoklad
8 ägg
2 3/4 dl socker
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
70g malda hasselnötter
några droppar romarom

gör så här:
1.
smält margarin och 100g chocklad i vattenbad. vispa äggen och sockret pösigt och rör ner chocklad- och margarinblandningen. blanda mjöl, bakpulver, kakao och hasselnötter och rör ner i chokladmassan.
2. Grovhacka resten av chokladen och blanda ner. Tillsätt romarom till smeten. bred ut smeten på en bakplåt med bakfolie och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i  ca 25-30 minuter. skär i 60 bitar medan kakan ännu är varm, låt svalna och servera.
points per kaka 2,5

om man tar bort hasslenötterna vilket jag gjorde så blir det bara 2 points per kaka.

nu har jag smakat, de var goda :D

imorgon blir de PA, religon och sen träna!! de e så himla skönt att röra på sig, helt seriöst jag mår jätte bra av det!

nu blir det lite Comedy Central och sen sova..

klaras!

jag är jätte sugen på¨att dra ut! kom igen tjejer

min trädlampa <3

Jag har nu testat om min lampa, som jag gjort alldeles själv i keramiken, funkar och det gjorde den!! den e jätte fin och speciell! kan man lugnt säga haha. Men jag tycker om den väldigt mycket och är riktigt nöjd med den. Och för att skryta lite jag fick MVG i kursen :D:D jag e grymt stolt hihi, hon tyckte mitt fat som jag gjorde var ett solklart MVG och trädet älska hon med, min mugg däremot var ett G men för att det andra var så bra så fick jag MVG :D

jag tog lite bilder på mitt lysande lamp träd
(tryck på bilden så blir den större)
   


Det ät lite svagare ljus högre upp på den, men de lyser mer där en vad det ser ut på bilden, det är bara lie mattare ljus eller vad man ska säga, men jag e grymt nöjd, va tycker ni??

Kanske kan ta kort på mitt fat och lägga upp det senare får se...

Idag ska jag åka och träna med Tesso, fortfarande Bas jumpa men hon har lovat mig medel nästa vecka nån gång. Imorgon blir det iallafall bas med Millan, tesso kunde inte då för hon ska plugga.  Så träning söndag måndag, torsdag söndag denna vecka?

Bror min ska till oasis konsert i Stockholm, tror jag den var, idag och sen om några dagar till deras konsert i Göteborg, hoppas den blir bra så han inte ångrar att han ska gå på båda xD

Igår sålde vi vårat fina matsalsbord på en timme med 6 stolar, vi fick 1000 kr för det, så nu har vi typ "tjänat" in fåtöljen vi köpte i fredags för 400. Jag var skeptiskt till den först men den var fin och vi fick med en fotpall till den oxå vilket var bra.

Nu ska jag avsluta det här inlägget och det gör jag med en bild på mammas och min varma brasa från tiveden :D (det är jag som har tagit bilden)


The piano keys are black and white,
But they sound like a million colours in your mind.


Mammut

hej ursäkta de va ett tag sen nu, jag måste bli grymt mycket bättre på det här. och kost grejen gick ju inte så vidare bra här men så alla vet det har gått bra för mig, jag rör massa på mig och jag går ner i vikt. bra nu har jag sagt det.

i torsdags köpte jag mig ett nytt singstar, det var boybands vs. girlbands, kände igen ganska många låtar på den så de fick bli den helt enkelt.

igår tränade jag, åkte hem duscha och sen åkte på bio med millan och sanne. vi valde att se Mammut vilket vi ångrar rejält nu för den var så grymt långtråkig och utan handling, det fanns ingenting med filmen som gjorde att den vart bra, ingen spänning, inget drama. Utan det var typ som att följa en tråkig familjs liv i 2 timmar, iofs så var ju hon en kirurg oooh mycket spännade, NOT och han var en otrogen datanörd. att få 70 miljoner att göra en film av så kan man nog göra nått så extremt mycket bättre film. mitt liv hade tillochmed varit roligare, mer spännade att göra en film av. så om ni inte har gjort misstaget att se Mammut så gör det inte! den va sääääämst! så låt er inte luras av aftonbladets resention, för att han/hon måste ju uppenbarligen inte sett filmen, eller så var hxn döv och blind.

iaf idag har jag städat mitt rum ordentligt, slängt ut julen (jag e lite seg jag vet) och gjort vår fint. ikväll ska vi äta tacos och kolla på körslaget antar jag, jag hatar körslaget men maten bjuds ju där framför tvn och man vill ju inte gå hungrig.

jag måste berätta för er att jag lyckades (alldeles själv!!!) att fixa msn :D så nu everybody så är jag upploggad eller vad man ska säga :D... men nu är problemet att min ipod har slutat att funka istället, men men man kan  ju inte ha tur med allt.

idag fick jag även mina nya hörlurar jag hade beställt från cd, de va rea 19 spänn kosta dem bara. sen har jag även köpt 2 nya filmer, The Hitcher och the Wrong Turn, 2 skräckisar alltså ;D.

vi har möblerat om i vrat vardagsrum, de vart inte prima men aja får väl duga, nu måste jag dra och kissa tjooo

hemma igen

nu är jag hemma igen efter att varit ute i skogen i en stuga över helgen med mamma, vi har haft det jätte mysigt och trevligt...

svar till anonym

hej, jo nu med nya viktväktarna duo val får man få hop hur många aktivitets points som man vill. men du har helt rätt för förut när man hade motionspoints fick man samla ihop max 12 per vecka, men med de nya får du ah hur mycket som du vill.

nån som vet hur man avinstallerar det nya skit msn och får tillbaka den gamla!?

jag blir galen, helt förbannad på datorn och msn, får ett mejl om att en ny bättre version har kommit av msn, men de låter ju najs, NEJ DE GÖR DET INTE DIN SKIT KORV! nu kan jag inte logga in på msn överhuvudtaget, kul, så inget mer msn för mig, *många svordomar* jag är så exxxtremt förbannad på mig själv och allt varför skulle jag installera skiten!?? nu går det inte att ta bort den nya och skaffa den gamla igen, F*N!! gaaaaww

iallafall sitter här och väntar på att det nya "the city" avsnittet ska dyka upp på mtvs sida, men de ska ju ta en himla tid så funderar på att gå och lägga mig efter jag har kollat klart på ett avsnitt av Laguna Beach.

jag är inte trött längre, låg typ och sov i soffan förut när CSI gick på tv, men pappa väckte mig hella tiden.
Jag är helt slut i mina ben efter tränings passet idag, jag tyckte faktiskt inte de va så jobbigt men mina knän är ju inte så härliga. Har nästan jämt ont i dem nu för tiden, särskillt när man ska böja massa på dem så mår de inte bra.

hade teater idag, de va grymt kul, har lääängtat och längtat efter teatern och nu är den äntligen här. I morgon är det oxå teater, då blir de kul då med tror jag. ska bara komma ihåg att ta på mig bra kläder att springa runt i.

för er som vill veta har jag samlat på mig minst 16 aktivitets points idag och samanlagt hat jag typ 39 points att utnyttja utöver mina 23, de känns ju fint :D

imorgon är det risgrynsgröt iskolan, I like, så jag ska åka in till skolan kl 12 och möta Isabelle för att äta mat, vi börjar nämligen inte fören klockan halv 1 i morgon då svenska lektionen typ är inställd. så imorgon har jag två lektioner, Psykosocialt arbete och teater fördjupning, ifall det inte var för teatern skulle jag nog sjukanmäla mig imorgon men vill ju äta gröt och gå på teater. måste oxå säga till matsalen att jag inte ska ha mat på torsdagar eftersom att jag slutar vid 10 i 12 och då kan jag lika bra äta hemma. ifall ni undrar varför jag måste säga till dem är för jag har special special kost och de e onödigt att de gör speciel mat för mig så kommer jag inte och äter den...

ja nu ska jag väl kolla om the city har kommit upp annars kryper jag till kojs GodNatt

när ska vi stå upp som människor??

Jag har en låt som jag verkligen gillar som heter Stand up as people, den har en så otroligt bra text som jag måste dela med er. Det är inte hela låten utan bara andra versen och refrängen men första versen är bra den med, men andra är bäst.

When are we gonna stand up as people
Realize that as people we're all equal
We don't want no world war sequel
For the love of God think of the people

Children always learn by what they see
So we gotta practice what we preach
Don't you know that's the game of life
We refuse when we chose to fight
If we can find a way to work things out
The only way to start is to start now

texten säger så extremt mycket om oss människor, vi kan klaga hur mycket som helst men vi gör ingenting åt det!
Det finns allt för mycket fördomar och skit i världen idag, att om man är på ett vist sätt så är man inte lika mycket värd som andra. Så är det inte!! Alla är lika mycket värda ovaset om vi har en annan hudfärg, vilken hårfärg, ögonfärg eller still som vi har. Alla människor är olika det är det som gör dig och mig unik på många sätt.
Alla är lika mycket värda även du som inte tycker att den personen inte är det så är det så. Du kanske tänker men den personen har dem nackdelarna och det år dåligt med den personen, men tänk då på dig. Du är inte perfekt du heller, du har också dina negativa sidor precis som alla andra. Alltså alla är lika mycket värda.

denna låten ger verkligen ett budskap som är bra, vilket gör det till en av mina favorit texter...

dagens (lördag) vikt koll

hej igen, nu ska jag skriva vad jag har ätit idag för er och hur mycket jag har rört mig. Och det är antagligen så här min mat/vikt koll kommer se ut för er som vill läsa den...

dagens mat:
köttfärsoch makaroni låda, 5,5 points
potatisgratäng och rostbiff, 8 points
en popcorn påsa, 8 points
summa: 21,5 points

jag har sparat 1,5 points idag och jag har fått en motionspoints. Så sammanlagt, med räknat från tidigare dagar, så har jag 14,5 motionspoints jag kan äta för och 2 mat points. duktigt duktigt...

karusellen sluta snurra

Hej kära läsare, jag tänkte det är kanske bra att skriva ett lite mer "moget" ,eller vad man ska säga, inlägg. jag är inte speciellt bra på att skriva djupa diskussions inlägg, vissa har det ju och andra inte, jag hör till inte gruppen. Min stavning är inte heller den bästa men jag gör så gott jag kan för att stava rätt så ni förstår vad jag skriver. och mina menningar blirofta otroligt långa.

Igår gick jag och 2 kompisar och köpte friskis och svettis jumpa kort så nu är det dags att börja träna ordentligt, jag har även börjat seriöst på viktväktar bantning nu, för er som inte vet vad viktväktarna är så kan jag ge er en snabb förklaring.
Viktväktarna står får att man får äta vad man vill, man behöver alltså inte bara äta en viss sorts mat utan man kan fortsätta med den mat man brukar äta, bara att man drar ner på fett i den. Man kan börja med en lättare matlagningsgrädde osv... med viktväktarna räknar man points.
Man får äta ett vist antal points per dag, och hur mycket points man äter beror på din vikt, längd, arbete, man och kvinna osv. Du får så klart äta mer än de points som du får äta men då måste du även motionera ihop aktivitets points för att du ska få ett resultat sedan på vågen. så sammanfattning, viktväktarna handlar om att äta lagom med mat med inte för mycket fett och att motionera.
Detta är alltså min syn på viktväktarna, andra har säkert en annan uppfattning.
Jag vet att denna metod funkar på mig för jag har gått ner med den tidigare och min mamma gick ner 32 kg med viktväktarna och hon lever fortfarande ett "smalt" och sundare liv vilket gör att hon mår bättre.

Jag ska nog börja ha min typ följ min vikt ner gång här, de kanske vore nått. de ska jag börja med, jag vill bara säga då oxå att jag har hållit mig till mina points hela veckan (min vecka är från onsdag-tisdag det är då jag väger mig på vv). Jag får äta 23 points och jag har ätit en halv points över det en dag, men då tog jag igen det dagen efter och jag har just nu 14 motionspoints som jag kan äta för, jag tycker jag har varit duktig.
Idag har jag ätit makaronilåda med köttfärs, det vart 5,5 points vilket jag då har kvar 17,5 points kvar att äta för idag :D

Nu har skolan dragit igång igen, det är 146 dagar kvar tills jag tar studenten, då är skolan slut för min del på länge. Troligtvist, nästan 98% säkert är det att jag åker till England då i höst med en kompis som heter sara, vi ska då jobba på ett konferens center, de blir typ som att jobba på ett hotell, i  ett halv år. Centret ligger 30-40 minuter med buss från London, det är ju som att åka till Oddensbacken här ifrån så det är ju ingenting. Det är en jätte fin trädgård som de har där även vissa personer får jobba. jag tycker detta låter helt underbart som erfarenhet för mig det ända som håller mig tillbaka från att åka är om sara inte vill, jag är inte så jätte förtjust i att åka dit själv men vem vet, jag kanske gör det ändå?

Tillbax till skolan då, det kommer nog vara mycket fältstudier i vår, och dem tycker inte jag om, de är svåra och inte alls roliga så är det bara. sen så är det praktik snart i 5 veckor förhoppningsvis blir det bra. Sen är det inte långt kvar förens man sjunger "vi har tagit studenten..."

2008
2008 har varit ett bra och ett skit år för min del, jag förlorade min bästa kompis i slutet av 2007 och i början av 08, men nu 09 ska vi försöka umgås på nytt, det är en krånglig historia det där men vi umgicks ungefär ingenting under året som gått. Vilket har känts jätte konstigt för förut så umgicks vi nästan varje dag och om vi inte träffades så pratade vi i telefon, så det kändes jätte konstig sen att man inte pratade med varandra.
Jag har även fått nya kompisar och kommit närmare kompisar jag hade innan, millan tillexempel, du är helt underbar! och alla ni andra oxå ni vet vilka ni är! (hoppas jag)
Hemma situationen har varit i vågor, ibland bra och ibland lite mindre bra, men när jag har behövt tröst så har ni funnits där för mig, särskilt millan och isabelle har funnits där. Förlåt för mina arga utbrott jag har fått på er när jag inte mått så bra men ni vet ju varför de har kommit.

Det har blivit lite festande också, inte så jätte mycket men lagom, har kommit ut på krogen iallafall minst 4 gånger och dem har alla gånger varit bra, förfesterna har också varit najs :D.

Jag tycker själv att jag har mognat otroligt under året, jag har blivit mer städsam eller vd man ska kalla det, jag stökar inte ner lika mycket längre och om jag förmodan gör det så städar jag upp det snabbt efteråt. jag kan ta hand om mig själv mycket bättre och jag kan ta hand om andra. Jag har nog mognat mycket genom att jag har jobbat på kollo, som ger mig erfarenheter och där jag måste ta ansvar.

2009 då jo det är ett år där jag blir vuxen! där jag lär mig massa nya saker, jag börjar ta tag i min vikt, går ner i vikt, börjar röra på mig mer, umgås mer med mina vänner, skaffar nya vänner osv... förhoppningsvis blir det ett bra år :D

Ja nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer får väl återkomma om hur det går med pointsen senare, eftersom att jag bara har ätit ett mål idag. Jag har sparat fredags popcornen till idag oxå så dem längtar jag efter :D men nu kommer nog linnea hit om nån timme så kanske ska göra mig klar inför det. Vi ska ha film kväll/natt, hon åker antagligen hem vid 2 inatt sen, hon skulle inte sova över sa hon men hon skulle inte åka fören på natten så de blir nog bra.

så hej så länge


partyparty

snart ska jag dra mig iväg mot bussen för att åka till ilona på förfest, sen bär det av till satin, på måndag fyller nämligen tesso 19 och de måste ju firas!! hihi

på måndag blir de bio, kul, de va länge sen jag var på bio nu...

skitsamma jag e as taggad inför kvällen och de blir säkert as kul :D

men nu ska jag dra och kissa och sen sminka på lite tills en drar jag puss



2008

ja vad har jag att säga om 2008?? de har varit ett bra år, träffat nytt folk, kommit ut på krogen, gjort nya saker.
förlorat vänner, hittat nya vänner, osv osv
jag tror seriöst de inte är någon som är speciellt intresserad av hur det förgående året har varit, mer om året som kommer nu :D

samanfattning av kvällen igår










RSS 2.0